Postup přípravy receptu Vepřové kapsy se šunkou a žampiony:
Plátky masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a velmi slabě potřeme hořčicí.
Šunku nakrájíme nadrobno, žampiony oloupeme a nakrájíme. Šunku a houby zlehka opečeme na oleji, přidáme hrášek a vejce. Osolíme a opepříme, můžeme přidat i špetku chilli a necháme vejce ztuhnout.
Směs rozdělíme na připravené plátky, přeložíme je, okraje sklepneme paličkou nebo spojíme jehlou či párátkem.
Připravené kapsy zprudka opečeme na oleji, podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zahustíme lžící tvrdého nastrouhaného chleba, zalijeme vývarem a povaříme.
Podáváme s bramborami nebo bramborovými knedlíky.