Postup přípravy receptu Vepřové kari s vejci:
Předem si připravíme a zpracujeme koření a zeleninu. Vepřové řízky opečeme zprudka na tuku, pak snížíme teplotu a za občasného obracení pečeme, dokud maso po obou stranách nezhnědne. Řízky vyjmeme a udržujeme v teple. Na témž tuku opatrně opékáme chilli papričky: tuk má zčervenat. Štávu uchotíme kurkumou a za stálého míchání opékáme minutu. Potom vrátíme řízky a krátce je po obou stranách opečeme. Přidáme pomerančovou kůru a zalijeme pokrm značným množstvím vody: má sahat 8 cm nad maso. Přivedeme do varu a dusíme asi 50 minut.Pak maso vyjmeme a tekutinu vaříme se solí, řepami, rozdrceným kardamomem, muškátovým oříškem a skořicí. Zaprášíme ještě koriandrem a vaříme, dokud řepy nezměknou. Pak je vyjmeme a protlačíme je sítem zpět do šťávy. Znovu vložíme maso, přidáme zázvor, papriky nakrájené na jemné nudličky, vejce uvařená natvrdo rozmačkaná vidličkou a petrželku. Přikryjeme a dovaříme maso doměkka při velmi mírné teplotě. Ponecháme 12 minut odležet mimo zdroj tepla a podáváme.