Vložil: | sowinka |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 49 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové koleno pečené:
2 kg vepřového kolena
| sůl
| kmín
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 0,5 l vody
| 20 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Vepřové koleno pečené:
Vepřové koleno zbavíme chlupů a dobře omyjeme ve vlažné vodě. Vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme, přidáme oloupanou na kousky nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme teplou vodou a v horké troubě pečeme do měkka. Než je koleno upečené do poloměkka, musí býd dostatečně podlité vodou, aby kůže dušením změkla. Od poloviny pečení zvýšíme teplotu v troubě a koleno za stálého přelévání šťávou dopečeme do zlatova. Měkké koleno z pekáče vyndáme. Šťávu procedíme přes hustý cedník a dosolíme. Před podáváním vepřové koleno vykostíme, krájíme jej na porce, klademe na teplé talíře a poléváme šťávou.
Fotky receptu Vepřové koleno pečené:
Fotky vložil: BADAČA,drhemo,misatko85,uznevim,tajnostii