1 ks vepřového kolena
| 1 kg mrkve
| 1 kg brambor
| 1 bokový list
| nové koření
| pepř celý i mletý
| 1 hrst hladké mouky
| trochu másla
| sůl
| podle chuti cukr
Postup přípravy receptu Vepřové koleno v mrkvi:
Do tlakového hrnce dáme vařit vepřové koleno a okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem v celku a osolíme. Než se nám koleno uvaří do měkka, pokrájíme si mrkev na drobné kostičky a stejné množství brambor na kostičky o něco větší. Po uvaření kolena ho vyjmeme z tlakového hrnce, dáme na talíř a do vývaru dáme vařit pékrájenou zeleninu. Vaříme do měkka. Uděláme si na másle jíšku, kterou zeleninu zahustíme. Maso nakrájíme a vše společně smícháme.
Fotky receptu Vepřové koleno v mrkvi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!