600 g vepřového masa
| 3 dl piva
| 100 g tvrdého chleba
| 50 g másla
| 1 cibule
| dle chuti: citrónová kůra
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: kmín, pepř a sůl
Postup přípravy receptu Vepřové kostky na pivě:
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno, česnek také očistíme a nasekáme nadrobno. Na 3 lžících oleje ji osmažíme do světlehněda. Během smažení cibule nakrájíme maso na kostky a pak ho přidáme k zhnědlé cibuli. Na velkém plameni za obřasného míchání osmahneme, přidáme kmín, česnek a dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Když šťáva vysmahne, zalijeme maso pivem a dusíme doměkka. Až je maso měkké, přidáme citrónovou kůru, nastrouhaný chléb a chvíli povaříme.