Postup přípravy receptu Vepřové kostky v kořeněné směsi:
Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, ty lehce naklepeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme, smícháme ho se vším kořením a nastrouhanou citronovou kůrou a vmícháme do masa. Maso dobře promícháme, misku zakryjeme potravinářskou fólií a maso necháme v ledničce uležet do druhého dne.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme, zpěníme ji v kastrolu na rozpáleném oleji a přidáme naložené maso. Vepřové kostky orestujeme, zalijeme trochou vývaru nebo horkou vodou, osolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké. Mouku rozmícháme ve 3 lžících studené vody, vlijeme pod maso, promícháme a šťávu necháme chvíli provařit. Maso má zajímavou, kořeněnou chuť. Podáváme ho se špenátem a bramborovým knedlíkem.