Postup přípravy receptu Vepřové kostky v zakysané smetaně:
Nejdříve si nakrájíme maso na kostky (můžeme použít i krůtí prsa). Očistíme žampiony a nakrájíme je na čtvrtky. Připravíme si kuřecí vývar. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, česnek také oloupeme a prolisujeme.
V kastrolu si rozpálíme olej, maso na něm rychle opečeme, vyjmeme a dáme stranou. K oleji přidáme trochu sádla (nebo másla) a orestujeme na něm připravenou zeleninu a žampiony. Zaprášíme hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme a přilijeme kuřecí vývar a zakysanou smetanu, osolíme a okořeníme. Za občasného míchání povaříme asi pět minut. Poté vrátíme maso a ještě společně vaříme asi 10 minut. Ne déle, jinak maso přestane být měkké a šťavnaté.
Podáváme s těstovinami, s rýží nebo s bramborovým knedlíkem.