Postup přípravy receptu Vepřové kotlety na kmíně:
Vepřové kotlety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, naklepeme a nožem nařízneme na několika místech okraje, aby se při vaření maso nekroutilo. Na rozpáleném tuku zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Na zpěněnou cibuli dáme naklepané kotlety, posolíme, pokmínujeme a po obou stranách opečeme. Potom podlijeme trochou teplé vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas zamícháme a přilijeme trochu vody, aby se maso nepřipálilo.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, až zůstane jenom tuk, zasypeme hladkou moukou a opražíme za stálého míchání dozlatova. Potom zředíme vlažnou vodou a vaříme tak dlouho, až se houstnoucí šťáva začne oddělovat od tuku.
Hotovou šťávu přecedíme, cibuli do ní prolisujeme přes cedník a šťávu přelijme přes maso. Vepřové kotlety podáváme s vařenými brambory, houskovým knedlíkem, nebo dušenou rýží.