Postup přípravy receptu Vepřové kotlety na pomerančích:
Ze všech kotlet odstraníme přebytečný tuk. Ve velké pánvi zahřejeme přepuštěné máslo a olej. Kotlety osolíme, opepříme a asi 4 minuty opékáme po jedné straně. Mezitím nastrouháme kůru z jednoho pomeranče a dáme ji stranou.
Oba pomeranče oloupeme, dužinu nakrájíme napříč na tenčí plátky a odstraníme jadérka. Kotlety obrátíme a opékáme na druhé straně další 3 minuty, až po vpichu do masa vytéká čirá šťáva. Mezitím opereme nahrubo nasekané jarní cibulky. V šálku promícháme kuřecí vývar s kečupem. Hotové kotlety upravíme na mísu a ponecháme v teple. Nakrájené cibulky dáme do pánve a asi 2 minuty dusíme, až trochu zesklovatí. Přidáme vývar s kečupem a omáčku za stálého míchání krátce povaříme. Plátky z pomerančů a šťávu z kotlet přidáme do omáčky, podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku rozdělíme na kotlety, posypeme strouhanou pomerančovou kůrou a ihned podáváme.