Postup přípravy receptu Vepřové kotlety plněné zelím:
Slaninu nakrájíme na malé kousky a rozpustíme na mírném ohni ve varné misce, ve které budeme později plněné kotlety zapékat. Přidáme zelí pokrájené na malé nudličky, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vývaru z bujonové kostky. Zelí dusíme do poloměkka. Kotlety jen mírně naklepeme, z jedné strany je naplocho nařízneme a vytvoříme v nich kapsy. Ty naplníme zelím se slaninou a na okraji spíchneme párátkem nebo grilovací jehlou. Do misky po zelí dáme rozpustit sádlo, na něj vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a osolené a opepřené plněné kotlety. Krátce je opečeme z obou stran, podlijeme zbytkem vývaru a vložíme do vyhřáté trouby. Čtvrt hodiny je dusíme přikryté, potom pokličku sejmeme a zapečeme dozlatova z obou stran. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.