Použité suroviny receptu Vepřové kotlety po čínsku:
50 g kořene zázvoru
| 3 stroužky česneku
| 5 lžic sójové omáčky
| 100 ml bílého vína
| 4 vepřové kotlety
| bramborový škrob na obalení kotlet
| 150 g mrkve
| 100 g pórku
| 1 chilli paprička
| olej na smažení
| 100 ml sladké chilli omáčky
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety po čínsku:
1. Zázvor a česnek oloupejte. Zázvor nakrájejete na velmi tenké plátky, česnek prolisujte. Sójovou omáčku promíchejte s bílým vínem, česnekem a plátky zázvoru. Očištěné kotlety po stranách několikrát nařízněte a rozklepejte je. Následně je obalte ve škrobové moučce a naložte do připravené marinády. Přes noc je nechte v chladu proležet.
2. Mrkev, pórek a chilli papričku očestěte. Mrkev s pórkem nakrájejte podélně na tenké nudličky, chilli papričku na kolečka.
3. Kotlety vyjměte z marinády. V pánvi rozehřejte olej a kotlety na něm z obou stran důkladně opečte. Poté je z pánve vyndejte a vložte do kastrolu s pokličkou, abyste je uchovali teplé.
4. Ve výpeku v pánvi orestujte mrkev s pórkem a chilli papričkou. Přilijte pomalu marinádu a chilli omáčku. Do pánve vraťte z kastrolu kotlety. Vše společně prohřejte a odstavte. Podávejte nejlépe s rýží. Můžeme posypat petrželkou.
Fotky receptu Vepřové kotlety po čínsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!