Postup přípravy receptu Vepřové kotlety po debrecínsku:
Vepřové kotlety několikrát na okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Oloupanou cibuli jemně usekáme, česnek prolisujeme. Kyselé okurky nakrájíme na tenké proužky. Nožičky párku podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
Na rozpáleném tuku v prostorném kastrolu zprudka opečeme po obou stranách kotlety. Vyjmeme z kastrolu a uložíme na teplém místě. Na šťávě po opékání osmahneme dozlatova cibuli, přidáme česnek, špetku papriky, rajský protlak, párky a společně opečeme, vložíme kotlety, zalijeme 1/8 vody a přiklopené dusíme na mírném ohni do měkka. Těsně před konce přidáme okurky. Podáváme s vařenými bramborami, hranolky nebo rýží.