Postup přípravy receptu Vepřové kotlety po dijonsku:
V pánvi opečeme na sádle předem naklepané kotlety po obou stranách dozlatova, okořeníme, zaprášíme moukou, chvíli necháme osmahnout a potom zředíme vodou. Přidáme usekaný česnek, svazeček koření a přikryté dusíme na mírném ohni doměkka (asi 20 minut). Kotlety vyjmeme a uchováme v teple. Místo nich dáme do pánve drobně nasekanou šalotku, kterou pouze zpěníme, přidáme hořčici rozmíchanou v octě, dále nasekané okurky s estragonem. Touto omáčkou kotlety přelijeme a podáváme s bramborem.
2.Varianta: poté když jsme kotlety vyjmuli z pánve, vlijeme do ní 1/4 1 bílého vína smíchaného se 3 lžícemi rajčatového protlaku, spolu s 2 lžícemi hořčice a 2 lžícemi jemně usekané pažitky. Za stálého míchání na prudkém ohni povaříme a vzniklou omáčkou kotlety poléváme.