Použité suroviny receptu Vepřové kotlety s cibulovou marmeládou:
4 kotlety
| mletý pepř, sůl
| Cibulová marmeláda:
| 900 g cibule
| 125 g másla
| 50 g hnědého cukru
| 150 ml červeného vína
| 150 ml červeného vinného octa nebo balsamikového octa
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety s cibulovou marmeládou:
Cibulová marmeláda: Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Rozehřejeme máslo a cibuli v něm necháme zesklovatět. Pánev přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme 40-50 minut. Občas zamícháme. Odkryjeme pokličku a zvýšíme teplotu. Přisypeme hnědý cukr, přilijeme červené víno a ocet. Osolíme, opepříme. Směs mícháme dokud se tekutina neodpaří. Hotová marmeláda je lesklá, tmavě hnědá, jemně nakyslá a chutná po karamelu.
Kotlety: Maso zlehka naklepeme. Kost do poloviny odřízneme. Osolíme, opepříme. Na grilovací pánvi kotlety grilujeme 2 minuty po každé straně. Poté dáme do trouby, rozehřáté na 180°C (ale až tam dáme maso, tak troubu vypneme) asi na 8 minut.
Fotky receptu Vepřové kotlety s cibulovou marmeládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!