Postup přípravy receptu Vepřové kotlety s kapustou:
Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 4 stejně silné kotlety.
Naklepeme je a okraje na několika místech mírně nařízneme.
Pak je osolíme a posypeme steakovým kořením.
Růžičkovou kapustu očistíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě, prvních 5 minut ji vaříme nezakrytou, pak zmírníme var, přiklopíme pokličkou a vaříme dalších 5 minut.
Uvařené kapustičky necháme okapat a překrájíme na půlky.
Slaninu nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme po obou stranách dozlatova.
Hotové kotlety vyndáme a uchováme v teple.
Do pánve dáme slaninu, orestujeme ji dozlatova, přidáme kapustičky, prohřejeme je a dochutíme solí a pepřem.
Kapustu podáváme jako přílohu ke kotletám.