Použité suroviny receptu Vepřové kotlety s ostrou omáčkou:
4 vepřové kotlety
| dle chuti: sůl a pepř mletý
| dle potřeby: olej
| dle potřeby: hladká mouka
| dle chuti: worcesterská omáčka
| 6 lžic vývaru
| Omáčka:
| 4 lžíce majonézy
| 2 lžíce bílého jogurtu
| dle chuti: feferony nebo chilli
| 5 lžic rajčatového kečupu
| 2 lžíce vína
| dle chuti: cukr a sůl
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety s ostrou omáčkou:
Z kotlet odsekneme výčnělky obratlových kostí a část obratlových kostí, maso odkrojíme od zbylých kostí alespoň do poloviny, po okrajích mělce nařízneme a naklepeme. Osolíme je, opepříme, poprášíme moukou a zvolna opečeme po obou stranách na oleji.
Uložíme je na teplé místo, na pánev přidáme několik kapek worcesterské omáčky a vývar a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Kotlety přeložíme na talíře, podlijeme šťávou a přelijeme omáčkou.
Příprava omáčky:
Majonézu promícháme s jogurtem, drobně usekanými feferony a s ostatními potravinami.
Fotky receptu Vepřové kotlety s ostrou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!