Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové kotlety vařené v zelí a pivu:
1 kg kyselého zelí
| 2 lžíce oleje
| 1/4 kg špeku nebo prorostlé anglické slaniny
| 3 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 mrkve
| 1/2 l světlého piva
| 2 dcl vývaru
| 4 kotlety
| 5 kuliček jalovce
| 10 kuliček pepře
| 1 lístek bobkového listu
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety vařené v zelí a pivu:
Na tento recept použijeme větší nádobu. Na oleji osmažíme rozkrájený špek, cibuli, česnek a mrkev do zlatova. Pak přidáme pokrájené a propláchnuté kyselé zelí a smažíme tak dlouho až vtáhne mastnotu. Vedle na pánvi osmažíme v oleji kotlety na rychlo po obou stranách a pak ponoříme do zelí. Zalijeme vývarem a pivem. Suroviny by měly být ponořené. Přidáme pytlíček s kořením a mírně vaříme pod pokličkou asi 2 hodiny. Podává se s houskovým knedlíkem. Kotlety se vyjmou a servírují zvlášt, vedle knedlíků a zelí se zeleninou. Takto připravené vepřové postrádá klasický vepřový výpek. Ten je možno nahradit osmaženou pokrájenou anglickou slaninou.
Fotky receptu Vepřové kotlety vařené v zelí a pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!