Použité suroviny receptu Vepřové kousky na zelenině se smetanou:
dle chuti: kukuřice
| ½ kg vepřové plece
| 4 bílé papriky
| 4 rajčata
| 2 cibule
| ½ salátové okurky
| 1 stroužek česneku
| 1 růžičková kapusta (čerstvá, mražená)
| 1 smetana
| 1 bílý jogurt
| marináda:
| dle potřeby: olivový olej
| 2 lžíce sladkého kečupu
| dle chuti: sojová omáčka
| dle chuti: grilovací koření
| dle chuti: sušený libeček
Postup přípravy receptu Vepřové kousky na zelenině se smetanou:
Maso nakrájíme na kousky a smícháme s marinádou, vložíme do misky a necháme minimálně 3 hodiny odpočinout v chladničce. Nakrájíme zeleninu na kousky, cibuli a česnek na kolečka, růžičkovou kapustu podle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Zeleninu osolíme a mírně opepříme, smícháme a vyplníme dno římského hrnce. Maso prudce opečeme na pánvi a s vypečenou šťávou přendáme do římského hrnce. Vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut. Mezitím smícháme smetanu, bílý jogurt, najemno nastrouhaný tvrdý sýr a maso se zeleninou tím přelijeme. Dopečeme cca 25 minut. Pokrm podáváme s pečivem.
Fotky receptu Vepřové kousky na zelenině se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!