Postup přípravy receptu Vepřové kousky zapečené s brambory a vínem:
Jednu cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso z kýty nebo plecka nakrájíme na kousky.
Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme maso, osolíme a za občasného mírného podlití vývarem nebo vodou dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky, 2 - 3 větší cibule nakrájíme na nudličky. Pekáček vymažeme sádlem, dáme půlku brambor, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, dušené maso a opět brambory. Vše osolíme je a opepříme. Maso s vínem dáme do trouby a po chvíli zapékání zalijeme červeným vínem a dopečeme, až budou brambory úplně měkké.
Maso s vínem podáváme nejlépe se salátem z kysaného zelí.