Postup přípravy receptu Vepřové martinique:
V misce smícháme maso nakrájené na kostky, česnek a citrónovou štávu. Překryjeme a necháme marinovat asi 1 hodinu při pokojové teplotě. Ve velké míse smícháme cukr, nové koření a skořici. Z marinády vyndáme maso a obalíme ho ve směsi cukru. Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Maso osmahneme do hněda po malých častech, hotové kousky přeneseme do další misky. Do hrnce přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut na středním plameni. Přisypeme curry a opékáme další 1 minutu. Do hrnce vrátíme maso, přidáme cibuli a papriku, bobkový list, tymián a vývar. Směs přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum a dusíme částečně přikryté asi 30 minut. Odstraníme pokličku, zvýšíme plamen na střední a dusíme dalších 45 minut. Odstraníme bobkový list a podáváme s rýží.