Použité suroviny receptu Vepřové maso na česneku s majoránkou:
4 plátky kotlety bez kosti
| 2 lžíce rostlinného oleje
| 5 stroužků česneku
| 0,1 l sladké smetany
| 0,1 l zakysané smetany
| dle potřeby masový vývar nebo vodu
| špetka soli
| špetka pepřu
| špetka majoránky
| pár kapek citrónové šťávy
| dle potřeby hl. mouka
Postup přípravy receptu Vepřové maso na česneku s majoránkou:
Maso naklepeme a nakrájíme na nudličky, které opečeme na oleji, přidáme rozetřený čenek, sůl, pepř a ještě krátce osmahneme. Maso potom podlijeme vývarem nebo vodou, pokud podlijete vodou přidejte kostičku masoxu. Maso dusíme skoro do měkka. Potom přidáme sladkou a zakysanou smetanu přidáme mouku na zahuštění a povaříme. Nakonec přidáme pár kapek citrónové šťávy a ochutíme majoránkou. Hodí se k tomu těstoviny nebo brambory a může být i rýže.
Fotky receptu Vepřové maso na česneku s majoránkou: