750 g vepřové pečeně bez kosti
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: máslo pod maso
| dle potřeby: mléko (dušené hříbky)
Postup přípravy receptu Vepřové maso na mléce:
Maso osolíme a opepříme den předem nebo až v den přípravy pokrmu. V pekáčku rozpustíme kousek másla, vložíme maso a opečeme ze všech stran dozlatova.
Pak maso zalijeme téměř celé mlékem, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme. Když je maso měkké má být mléko zhoustlé jako smetana a zlatožlutě zbarvené šťávou z masa.
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou, kterou můžeme ještě zjemnit dušenými hříbky.
Fotky receptu Vepřové maso na mléce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!