Postup přípravy receptu Vepřové maso s dušenou mrkvičkou:
Do zapékacího skla vložíme celý vepřový špalíček (nebo plátky dle toho co máme k dispozici). Podlijeme olejem, osolíme a pokmínujeme. Vložíme do trouby a pečeme na 200 °C doměkka přiklopené, hlídáme a podléváme trochu vodou. Mrkev (množství dle chuti) pouze očistíme pod tekoucí vodou kartáčkem na nádobí (řádně omytým), pokud není špatná nemusíme loupat a nastrouháme na struhadle na plátky (nebo nakrájíme, ale nastrouhání je rychlejší a mrkev je tenčí, tím pádem se rychleji uvaří). Očistíme a na kostičky si nakrájíme také velkou cibuli. Mrkev vsypeme do kastrolu kde jsme rozpustili máslo a osmahli cibuli, společně osmahneme, osolíme a podlijeme. Dusíme doměkka, podléváme vodou. Poté přidáme hotovou jíšku (nebo zaprášíme moukou, nejlépe smíchanou předem s vodou abychom neměli hrudky), přisladíme a přidáme citrónovou šťávu (ocet) dle chuti. Servírujeme plátek masa, mrkev a uvařený brambor.