Postup přípravy receptu Vepřové maso s dušenou zeleninou:
Na rozpáleném oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli dorůžova. Maso umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky, pak ho osolíme a opepříme, přidáme k cibuli, a ze všech stran orestujeme. Po chvíli maso podlijeme cca 0,5 l teplé vody, přidáme kostku masoxu a dusíme za občasného míchání doměkka. Rozmícháme mouku v troše studené vody, tou pak zahustíme omáčku a ještě chvíli provaříme. Maso s omáčkou dochutíme pepřem a solí a uchováme v teple.
Příprava zeleniny: Na rozpáleném oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli až nám zesklovatí. Přidáme zeleninu, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. V průběhu vaření zeleniny si připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme měkkou zeleninu, chvíli provaříme a zjemníme máslem. Dochutíme solí, citrónovou šťávou nebo octem popřípadě cukrem, zelenina by měla chutnat jemně do sladkokysela.