Vložil: | Ataner1 |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové maso s hlávkovým zelím:
200 g vepřové kýty
| 1/2 hlávky bíleho zelí
| 1 ks porků
| 2 lžíce sojové omáčky
| 1 lžička vegety
| 1 lžička mletého kmínu
| 1 lžička soli
| 2 lžíce octa
| olej
| 1 ks bílku
| 1 lžíce škrobové moučky
Postup přípravy receptu Vepřové maso s hlávkovým zelím:
Maso z kýty si nakrájejte na nudličky zhruba velikosti malíčku. V misce rozmíchejte nejdříve lžíci škrobové moučky se lžičkou studené vody a potom vidličkou přimíchejte bílek a lžičku soli. Do této směsi zamíchejte proužky masa a na chvíli odložte do chladna. Nakrájejte si zelí na nudličky a pórek včetně tmavě zelené části na kolečka. Na větší pánev nalejte 4 lžíce oleje a když je olej rozpálený, přidejte zelí a hned na začátku jej posolte. Zelí stále míchejte a smažte asi 8 minut - mělo by zůstat polosyrové. Na druhé pánvi osmažte rovněž na oleji maso rozmíchané s bílkem, solamylem, vodou a solí. Smažte jej prudce až do chvíle, kdy maso zbělí. Potom smíchejte obsah obou pánví, přidejte nakrájený pórek, všechno koření a ocet. Ještě lehce zamíchejte a podávejte. Vhodnou přílohou je rýže.
Fotky receptu Vepřové maso s hlávkovým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!