200 g vepřového masa ze stehna
| 50 g uvařených oloupaných mandlí
| 1 bílek
| 1 lžička sojové omáčky
| 1/2 lžičky zázvoru
| na špičku nože mletého černého koření
| omáčka:
| 1/2 šálku vývaru
| 1 a 1/2 lžičky solamylu
| 1 lžička sojové omáčky
| 1/2 lžičky cukru
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřové maso s mandlemi:
Maso nakrájíme na malé tenké plátky, ponoříme do rozšlehaného bílku se sojovou omáčkou, posypeme zázvorem a mletým černým kořením, promícháme a necháme proležet půl hodiny. Poté maso zprudka orestujeme na rozpáleném oleji (asi 3 – 4 minuty), přidáme mandle a spolu smažíme další minutu. Nakonec se vše promíchá s připravenou omáčkou. Omáčka: Solamyl a sojovou omáčku rozmícháme v malém množství vody. Tuto směs přidáme do rozehřátého vývaru, trochu osladíme, osolíme a za stálého míchání přivedeme do varu, aby omáčka zhoustla. Vhodná příloha: rýže.
Fotky receptu Vepřové maso s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!