Postup přípravy receptu Vepřové maso s pórkem po čínsku:
Oprané a osušené vepřové maso rozkrájíme ostrým nožem nejprve na tenké plátky, pak na proužky. Cibuli oloupáme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké kroužky. Očištěnou a opranou papriku zbavenou semínek rozkrájíme na nudličky. Pórek očistíme, opereme a pokrájíme asi na 1 cm silná kolečka (sytě zelené části pórku pro tento pokrm nepoužijeme). Česnek oloupáme a jemně rozsekáme. V hlubším kastrolu nebo pánvi rozehřejeme tuk, vložíme na něj maso a cibuli a oboje za stálého obracení osmahneme. Zaprášíme kari kořením a necháme na malém ohni chvíli podusit. Pokrm musíme stále hlídat, kari koření nesmí ztmavnout, zhořklo by. Zalijeme pomerančovou šťávou ze 2 pomerančů, okořeníme zázvorem, přidáme česnek a 5 minut dusíme. Pak přidáme papriku a pórek a vše dalších 10 minut na malém plameni dusíme. Zelenina nesmí příliš změknout, musí zůstat pevná na skus.