Postup přípravy receptu Vepřové maso s rajskou omáčkou:
Maso opláchneme, vložíme do vařící osolené vody a zvolna vaříme doměkka, je-li maso ze staršího kusu, během vaření přidáváme teplou vodu, aby bylo maso stále ponořené.
Uvařené maso porcujeme až těsně před servírováním!
Omáčku si připravíme takto:
Na horkém tuku orestujeme na hrubé plátky pokrájenou, očištěnou cibuli a očištěnou a nakrájenou zeleninu.
Přidáme nové koření, pepř, bobkový list a rozlámanou skořici, přisypeme prosátou mouku a za stálého míchání si tak připravíme světlou zásmažku.
Do zásmažky přidáme rajčatový protlak, zalijeme prochladlým vývarem a pečlivě vše rozšleháme metličkou, přitom omáčku přivedeme k varu.
Za občasného prošlehání omáčku povaříme, nakonec omáčku dochutíme solí, octem, cukrem a máslem.
Omáčku přecedíme a znovu chvíli povaříme, pak ji můžeme servírovat s plátky uvařeného masa a houskovým knedlíkem nebo bramborovými noky či těstovinami.