Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
![3/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové medailónky dušené a pečené:
600 g vepřového masa (u krkovičky či kotlet máme jistotu, že budou měkké, použít můžeme i maso z kýty)
| 3-4 stroužky česneku
| dle chuti: trochu citrónové šťávy (ochutnávat, abychom nepřekyselili)
| necelá 1 lžička soli
| 2-4 bobkové listy
| 20 kuliček celého pepře
| dle potřeby: olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu Vepřové medailónky dušené a pečené:
Z masa nakrájíme malé plátky (medailónky), v celkovém množství zhruba 150 g na porci. Utřeme česnek se solí, přidáme ostatní suroviny a připravíme marinádu (popsané suroviny plus voda a citrónová šťáva - měla by být na chuť příjemně nakyslá). Do takto připravené marinády v zapékací misce vložíme nakrájené, jemně naklepané plátky masa a necháme přes noc v ledničce odležet (když spěcháme, necháme odležet alespoň 2 hodiny). Maso necháme v marinádě v zapékací míse a 40 minut dusíme (můžeme ho dát i s mísou do remosky). Potom maso vyjmeme, necháme je oschnout a na rozpáleném tuku je prudce opečeme po obou stranách. Teplou marinádu procedíme přes síto přímo na maso nebo na přílohu. Příloha: brambory na různý způsob (můžeme je posypat pažitkou), dušená rýže, těstoviny, saláty dle uvážení.
Fotky receptu Vepřové medailónky dušené a pečené:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!