Postup přípravy receptu Vepřové medailonky na pomerančích:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky asi 2 cm silné. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a medailonky na něm po obou stranách rychle opečeme. Pak přidáme zázvor, podlijeme je vývarem a dusíme asi 5 minut. Pomeranč omyjeme kartáčkem v horké vodě. Z půlky ostrouháme kůru, oloupeme jej a rozdělíme na dílky. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka. Ke změklému masu přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, kousky pomeranče, pórek a ještě 5 minut podusíme. Poté směs zahustíme solamylem rozmíchaným ve dvou lžících vody a krátce prohřejeme. Nakonec ještě podle chuti opepříme. Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvými bylinkami. Podáváme s různě upravenými bramborami.