Použité suroviny receptu Vepřové medailonky s červenou čočkou:
hrst lístečků máty
| 100 ml bílého jogurtu
| 600 g vepřové panenky
| 1 cibule
| 1 větší řapík celeru
| 2 lžíce másla
| 300 g červené čočky
| sůl
| mletý černý pepř
| 3 lžíce olivového oleje
| asi 100 ml nesoleného vývaru nebo vody
| 1 lžíce rajského protlaku
| 1 lžíce sójové omáčky
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky s červenou čočkou:
Mátu nasekáme nadrobno a vmícháme do jogurtu. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Medailonky trochu naklepeme a potřeme mátovým jogurtem. Uložíme je do chladna a 60 minut necháme proležet. Cibuli nakrájíme na drobno. Celer očistíme a nakrájíme na špalíčky. V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme celer s čočkou a také je osmahneme. Vše zalijeme tak, aby byla čočka jen zakrytá, a na mírném plameni dusíme 10-15 minut. Když je čočka měkká na skus, osolíme ji, opepříme a odstavíme. Vepřové medailonky zlehka naklepeme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji na pánvi. Pak je osolíme a zvolna dopečeme. Upečené plátky masa přendáme na nahřátý talíř a uchováme teplé. Hotový výpek rozředíme vývarem. Šťávu dochutíme rajským protlakem a sójovou omáčkou a krátce ji povaříme.
Fotky receptu Vepřové medailonky s červenou čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!