Použité suroviny receptu Vepřové medailonky s česnekem:
600 g vepřové panenky
| dle potřeby: olej
| dle chuti: česneková pasta
| 2 vejce
| 1 lžička kukuřičného škrobu
| 1 špetka hnědého cukru
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: Solčanka
| dle chuti: zelená petrželka
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky s česnekem:
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a každý plátek mírně stlačíme. Potřeme je velmi tenkou vrstvou česnekové pasty, pokapeme olejem a narovnáme je do mísy. V hrnku si rozmícháme vajíčka s kukuřičným škrobem a Solčankou, a tuto směs nalijeme na maso. Maso necháme do druhého dne proležet v ledničce. Potom ho oleji zprudka osmahneme z obou stran, přidáme marinádu, jemně pokrájené stroužky česneku, podlijeme malým množstvím vody a na mírném plameni dusíme pod pokličkou doměkka. Podáváme posypané jemně posekanou zelenou petrželkou, s čerstvou zeleninou a bramborovou kaší.
Fotky receptu Vepřové medailonky s česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!