Použité suroviny receptu Vepřové medailonky v rozinkovém těstíčku:
400 g vepřového masa
| sůl
| hladká mouka
| 125 ml světlého piva
| 1 -2 ks vajec
| polohrubá mouka
| 50 g rozinek
| olej
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky v rozinkovém těstíčku:
Rozinky namočíme do piva. Z masa nakrájíme kousky – medailonky o váze asi 25 – 30 g, zlehka je naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Do piva s rozinkami přidáme rozšlehaná vejce a polohrubou mouku, promícháme a vytvoříme těstíčko. V něm namáčíme kousky masa a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. Na talíři doplníme listem hlávkového salátu a plátkem pomeranče.
Fotky receptu Vepřové medailonky v rozinkovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!