Postup přípravy receptu Vepřové medailonky z trouby:
Nejprve si šunku nakrájíme na kostičky, které opečeme dokřupava na pánvi, vyndáme a necháme zchladnout. Najemno si rozemeleme toust, přidáme nakrájenou petržel, kostičky šunky a opepříme. Pak si oloupeme cibuli, nakrájíme jí na proužky a dusíme na 1 PL másla a necháme vychladnout. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky zhruba tak na tloušťku prstu. Medailonky osolíme, opepříme, vložíme do vymazané formy (skleněné, pekáček). Poté smícháme cibuli na proužky, kysanou smetanu či Créme faíche, vývar,
koňak, sůl, pepř a nalijeme na maso.
Toustovou hmotu smíchanou s petrželí, šunkou a pepřem rozprostřeme na maso a pořádně do něj zatlačíme - udělá to na mase skvělou a dobrou krustičku. Takto připravené dáme do trouby a pečeme na 160°C - horkovzdušně asi 35 minut.
Mezi pečením si omyjeme fazolky (necháme je dlouhé) a v osolené vodě je povaříme 12 minut, slijeme je, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Pak rozpůlíme plátky anglické slaniny, z fazolek uděláme 12 porcí a každou obalíme uprostřed slaninou, (jako omotáme) a ze všech stran opečeme na zbylém horkém másle.
Fazolky podáváme na talíř k medailonkům jako přílohu.