Použité suroviny receptu Vepřové medailonky zapečené s mrkví :
500 g brambor
| 500 g mrkve
| 500 g vepřového masa
| 250 ml mléka
| 40 g hladké mouky
| 40 g másla
| 1-2 cibule
| dle chuti petrželka
| 120 g strouhaného sýra
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky zapečené s mrkví :
Oloupeme brambory a mrkev. Nakrájíme na plátky. Cibulku nakrájíme na kostičky. Mrkev s bramborami vaříme 15 minut v osolené vodě. Slijeme je a necháme okapat. Petrželku nasekáme, smícháme s mrkví, cibulí a bramborami. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Maso nakrájíme na plátky, opečeme je na rozpáleném oleji. Spolu se zeleninou je vyrovnáme do vymazané zapékací misky. Z másla a mouky připravíme jíšku, přelijeme ji mlékem a 2 minuty povaříme. Přisypeme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme maso se zeleninou a pečeme 30 minut.
Fotky receptu Vepřové medailonky zapečené s mrkví :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!