Použité suroviny receptu Vepřové na jehle se sušenými švestkami:
400 g vepřové kýty
| 6 tenkých plátků slaniny
| dle chuti: sůl a bílý pepř
| 12 vypeckovaných vláčných sušených švestek
| 2 lžíce brandy
| 100 ml sladké smetany
Postup přípravy receptu Vepřové na jehle se sušenými švestkami:
Maso nakrájíme na kostky, plátky slaniny podélně rozpůlíme a do každé půlky zabalíme jednu švestku. Maso a zabalené švestky střídavě napichujeme na čtyři jehly. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme jehly a maso opékáme asi deset minut na mírném ohni ze všech stran. Vyjmeme a uchováme horké. Do pánve nalijeme brandy a smetanu, rozředíme připečeniny a takto vzniklou omáčkou přelijeme masové jehly.
Fotky receptu Vepřové na jehle se sušenými švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!