Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 11.02. 2025
Dnes má svátek Božena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřové na kantonský způsob

fotka Vepřové na kantonský způsob
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Vepřové na kantonský způsob:

1 lžíce medu  | 1 lžička červené pasty ze sojových bobů  | 0,5 lžičky kukuřič. škrobu  | 1,5 lžíce rýžového octa  | 1 zázvor  | 2 lžíce sojové omáčky tmavé  | 2 jarní cibulky  | 2 badyány  | 600 g vepř. masa  | 1 lžíce vody  | 1 lžíce čínského rýžového vína

Postup přípravy receptu Vepřové na kantonský způsob:

Jarní cibulku a zázvor nakrájíme na kousky.

Maso potřeme polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut odpočinout. Jarní cibulky, zázvor, sójovou pastu a badyán utlučeme v hmoždíři, dáme do mísy a smícháme s rýžovým vínem, polovinou medu, lžičkou octa a zbývající sójovou omáčkou. Přidáme maso, obrátíme je, přikryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Během této doby je několikrát obrátíme.

Troubu předehřejeme na 220 °C. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu odložíme. Zbývající med a ocet smícháme se lžičkou horké vody a touto glazurou potřeme maso. Pečeme je v troubě 10-12 minut (šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly musí být čirá). Během pečení maso jednou obrátíme a potřeme zbývající medovou glazurou.

Upečené maso přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zatím přivedeme k varu marinádu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do marinády a povaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky a podáváme. Marinádu podáváme zvlášť jako dip.


Fotky receptu Vepřové na kantonský způsob:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřové na kantonský způsob
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !