Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![2.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové na kantonský způsob:
1 lžíce medu
| 1 lžička červené pasty ze sojových bobů
| 0,5 lžičky kukuřič. škrobu
| 1,5 lžíce rýžového octa
| 1 zázvor
| 2 lžíce sojové omáčky tmavé
| 2 jarní cibulky
| 2 badyány
| 600 g vepř. masa
| 1 lžíce vody
| 1 lžíce čínského rýžového vína
Postup přípravy receptu Vepřové na kantonský způsob:
Jarní cibulku a zázvor nakrájíme na kousky.
Maso potřeme polovinou sójové omáčky a necháme 15 minut odpočinout. Jarní cibulky, zázvor, sójovou pastu a badyán utlučeme v hmoždíři, dáme do mísy a smícháme s rýžovým vínem, polovinou medu, lžičkou octa a zbývající sójovou omáčkou. Přidáme maso, obrátíme je, přikryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Během této doby je několikrát obrátíme.
Troubu předehřejeme na 220 °C. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu odložíme. Zbývající med a ocet smícháme se lžičkou horké vody a touto glazurou potřeme maso. Pečeme je v troubě 10-12 minut (šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly musí být čirá). Během pečení maso jednou obrátíme a potřeme zbývající medovou glazurou.
Upečené maso přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Zatím přivedeme k varu marinádu. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do marinády a povaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky a podáváme. Marinádu podáváme zvlášť jako dip.
Fotky receptu Vepřové na kantonský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!