Postup přípravy receptu Vepřové na smetaně s čerstvými lusky:
Mrkev oškrábeme a opláchneme, přičemž zelenou nať neodlomíme celou, ale kousek z ní ponecháme.
Z hráškových lusků odloupneme vlákno a opláchneme je. Mrkev společně s lusky povaříme v osolené vodě. Mrkev 10 minut a lusky necelých 5 minut.
Maso opláchneme, osušíme, okořeníme solí, pepřem a na přepuštěném másle opečeme prudce ze všech stran. Při střední teplotě pečeme asi dalších deset minut. Poté je vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Do vypečeného tuku přidáme pálenku, smetanu a necháme přejít varem. Pro zahuštění přilijeme solamyl, který jsme rozmíchaly v troše vody. Ochutíme solí a pepřem.
Uvařené lusky s mrkví slijeme a okapeme.
Maso nakrájíme na plátky a přelijeme trochou ą»ávy. Máslo rozpustíme a polijeme jím připravenou zeleninu. Vše servírujeme na jedné míse, nakonec ozdobíme kerblíkem. Jako příloha se hodí nejlépe vařené nudle.