Postup přípravy receptu Vepřové nudličky s anýzem:
Maso nakrájíme na malé nudličky. V misce si připravíme těstíčko z rozšlehaného vejce, škrobové moučky a špetky soli - nudličky masa do této směsi dobře zamícháme a necháme chvíli odležet. Připravíme si zeleninu - cibuli nakrájenou na proužky, papriky (nebo bílé zelí) rovněž nakrájené na proužky. Pokud máme sušené houby, namočíme si je předem na chvíli do vody. Na pánvi si rozpálíme olej, vhodíme do něj anýz, osmahneme a část anýzu potom vyjmeme. V anýzovém oleji pak opečeme rychle ze všech stran masové nudličky, přidáme připravenou zeleninu a houby a za stálého míchání rovněž opečeme. Nakonec podlijeme trochou vody, přidáme pálivou papričku, zázvor, sojovou omáčku a glutaman a prohřejeme. Podáváme se špagetami nebo s rýží a se zeleninovým (např. zelným) salátem.