Postup přípravy receptu Vepřové panenky plněné pórkem:
Vepřové panenky opláchneme, zlehka osušíme a každý plátek podélně rozkrojíme asi do dvou třetin. Lehce naklepeme, osolíme, poklademe plátky anglické slaniny, nadrobno nakrájenými žampióny, pórkem a nivou nakrájenou na kostky. Pak plátky masa zavineme a spíchneme párátky, případně převážeme kuchyňskou nití, aby držely pohromadě. Takto připavené závitky dáme do zapékací mísy, zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí a česnekem a na kousky nakrájenou slaninou. To vše zalijeme asi 200 ml vývaru, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C, kde pečeme asi 90 minut. Podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Asi 15 - 20 minut před dokončením dopékáme otevřené, aby pokrm získal zlatou barvu. Podáváme s různě upravenými bramborami.