Použité suroviny receptu Vepřové panenky s chřestem:
700 g vepřových panenek
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| na špičku nože kayenského pepře
| 3 šalotky
| 3 masitá rajčata
| 1 bobkový list
| 500 g zeleného chřestu
| 2 lžíce sekané petrželky
| na ozdobu: petrželka
Postup přípravy receptu Vepřové panenky s chřestem:
1. Maso omyjeme a osušíme. V pánví rozehřejeme máslo a olej a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Poté je osolíme, opepříme a okořeníme kayenským pepřem.
2. Šalotku oloupeme a pokrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen, nakrájíme na kostky a dáme se šalotkou a bobkovým listem do pekáče. Pečeme přikryté na středním ohni asi 20 min.
3. Chřest omyjeme, oloupeme spodní třetinu stonků a pokrájíme jej na špalíčky dlouhé asi 2 cm. Vlažíme je do pekáče a osolíme. Přiklopíme a pečeme dalších 25 min. na mírném ohni. Do zeleniny vmícháme petrželku a dochutíme ji. Maso nakrájíme a obložíme zeleninou.
Ozdobíme snítkami petrželky.
Fotky receptu Vepřové panenky s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!