Použité suroviny receptu Vepřové panenky s citronovou omáčkou:
400 g vepřových panenek
| 3 lžíce drceného koriandru
| 1 kg brambor
| dle chuti: sůl a pepř
| 100 g anglické slaniny
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 velký brambor
| dle potřeby: tuk na smažení
| 40 g šalotky
| 1 svazek petrželky
| 1 grapefruit
| 120 ml kuřecího vývaru
| 5 lžic pomerančové šťávy
| 1 lžíce citronové šťávy
| 30 g vychlazeného másla
| dle chuti: několik ředkviček
Postup přípravy receptu Vepřové panenky s citronovou omáčkou:
1. Do masa vetřeme koriandr a dáme na 1 hodinu odležet.
2. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na lžíci rozehřátého oleje. Slijeme vodu z brambor, přidáme k nim slaninu a rozšťoucháme je. Panenky v celku rychle ze všech stran opečeme, osolíme a opepříme. Uložíme na teplo.
3. Velkou bramboru oloupeme, nakrájíme na tenké hranolky a dozlatova osmažíme na rozehřátém tuku. Šalotku nakrájíme na kostičky a nasekáme polovinu petrželky. Oloupaný grapefruit nakrájíme na kostičky. Šťávu odchytíme.
4. Na lžíci oleje dáme zesklovatět šalotku. Podlijeme vývarem a necháme ze 2/3 odpařit. Zahustíme vychlazeným máslem, přimícháme kostičky grapefruitu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťouchanými bramborami, hranolky a omáčkou. Ozdobíme ředkvičkami a petrželkou.
Fotky receptu Vepřové panenky s citronovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!