Postup přípravy receptu Vepřové panenky s houbovou omáčkou:
Kapustu nastrouháme na nudličky. Cibuli nadrobno pokrájíme a zesklovatíme na 30 g másla. Přidáme kapustu, osolíme, opepříme a okořeníme kurkumou. Přilijeme 300 ml smetany a na mírném ohni uvaříme doměkka. Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut. Scedíme je, oloupeme a rozmačkáme. Troubu předehřejeme na 180°C. Do rozmačkaných brambor vmícháme vejce, 30 g másla, 50 ml smetany, sůl a pepř. Kaši nastříkáme sáčkem ve tvaru rozetek na vymazaný pečicí plech. V troubě pečeme asi 10 minut dozlatova. Mezitím vepřové panenky nakrájíme na plátky asi 1-2 cm silné. Rozehřejeme olivový olej a maso na něm opékáme po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme, osolíme, opepříme a udržujeme v teple. Maso posypeme posekaným tymiánem. Houby nakrájíme na plátky a spolu s nadrobno pokrájenou šalotkou opečeme na vypečeném tuku. Vše podlijeme sherry, přilijeme 200 ml smetany a povaříme. Medailonky podáváme s kapustou, houbovou omáčkou a opečenými růžičkami bramborové kaše.