Použité suroviny receptu Vepřové panenky s mandlemi:
2 vepřové panenky
| 100 g sýra ementálského typu
| 2 lžíce oleje
| 200 ml zakysané smetany
| sáček pražených slaných mandlí
| 1 lžička kečupu
| koření na steaky
| brambory
Postup přípravy receptu Vepřové panenky s mandlemi:
Panenky odblaníme, rozkrojíme na půlky a proložíme slanými mandlemi. Obalíme v koření na steaky a zakapeme olejem. Nastrouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a lžičkou kečupu. Maso zprudka nasucho opečeme, vložíme do zapékací misky, zalijeme sýrovou hmotou a při 250 °C prudce zapečeme v troubě.
Na talíři ozdobíme mandlemi nebo mendlovými lupínky.
Podáváme s bramborami.
Fotky receptu Vepřové panenky s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!