Použité suroviny receptu Vepřové panenky s obalovaným květákem:
1 malý květák
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 vrchovaté lžíce mouky
| 2 lžičky kari
| 2 vejce
| 150 g strouhanky
| 250 g přepuštěného másla
| 2 lžíce šípkové zavařeniny
| 250 ml bílého vína
| 100 ml smetany
| dle chuti: kayenský pepř
Postup přípravy receptu Vepřové panenky s obalovaným květákem:
1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky, omyjeme. Vaříme 5 min. v osolené vodě. Necháme okapat a osušíme.
2. V hlubokém talíři smícháme mouku a karí. V druhém talíři rozšleháme vejce. Do třetího talíře nasypeme strouhanku. Květák obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance.
3. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo (až na 1 lžíci) a postupně v něm smažíme květák. Hotový ho necháme okapat na papírovém ubrousku a udržujeme teplý.
4. Maso opepříme a opékáme ze všech stran 15 - 20 min. v rozehřátém másle. Vyjmeme, osolíme a udržujeme teplé.
5. Do vypečené šťávy vmícháme zavařeninu. Vlijeme víno a uvedeme do varu. Přidáme smetanu, svaříme dohusta a přisolíme. Maso nakrájíme na plátky a s květákem a omáčkou upravíme na talíře.
Fotky receptu Vepřové panenky s obalovaným květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!