Použité suroviny receptu Vepřové panenky s rajčatovým čatní:
1300 g vepřových panenek
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: paprika
| 2 lžíce oleje
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 200 ml masového vývaru
| 415 g loupaných rajčat
Postup přípravy receptu Vepřové panenky s rajčatovým čatní:
1. Okořeníme maso a opečeme je ze všech stran. Poté asi 15 min. pečeme v troubě. Maso zabalíme do fólie a necháme odpočinout. Poté pokrájíme na plátky a opět zabalíme.
2. Cibuli a česnek jemně nakrájíme a osmahneme. Přilijeme horký vývar, přidáme konzervovaná rajčata, hořčici a povaříme 5 min. Omyjeme třešňová rajčata a vaříme je 15 min. ve vývaru. Lístky tymiánu otrháme ze stonku.
3. Čatní sundáme z plotny. Smícháme ho s tymiánem a kandovaným cukrem, okořeníme, naplníme do sklenic.
Fotky receptu Vepřové panenky s rajčatovým čatní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!