Postup přípravy receptu Vepřové plátky po maďarsku:
Vepřové plátky na okrajích na několika místech nakrojíme, opláchneme a osušíme. Osolíme a na rozpáleném oleji rychle opečeme z obou stran. Vyjmeme z nádoby a zbylém tuku orestujeme nakrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přidáme mouku, promícháme a orestujeme společně. K tomu přidáme lžičku červené papriky, kečup (nebo rajský protlak), mírně zalijeme vývarem a promícháme. Vrátíme zpět maso, podle potřeby ještě trochu podlijeme, zmírníme příkon tepla a maso dusíme pod pokličkou.
Když je měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a vmícháme zakysanou smetanu. Necháme společně jen prohřát a odstavíme. Podle potřeby přisolíme.
Podáváme s rýží, knedlíky, těstovinami.