Použité suroviny receptu Vepřové plátky s mozzarellou:
450 g vepřové pečínky
| 2 až 3 nadrobno nakrájené stroužky česneku
| 175 g sýra mozzarella
| dle chuti: sůl a pepř
| 12 plátků prosciutta
| 12 listů šalvěje
| 55 g másla (nesoleného)
| dle chuti: hořčice
| dle chuti: petrželka
| 1 citron
Postup přípravy receptu Vepřové plátky s mozzarellou:
Maso zbavíme přebytečného tuku a šikmo nakrájíme na 12 plátků, každý tlustý asi 2,5 cm. Plátky důkladně rozklepeme plochou stranou paličky na maso. Potřeme je po celém povrchu česnekem, přeložíme na talíř a zakryjeme kuchyňskou fólií. Necháme 30 až 60 minut odpočinout v chladu. Mozzarellu rozkrojíme na 12 plátků. Maso osolíme a opepříme a na každý kousek položíme plátek sýra. Navrch dáme plátek prosciutta. Na každou porci položíme list šajvěje a zajistíme párátkem. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo. Přidáme plátky masa a opékáme 2-3 minuty po každé straně, až je maso měkké a sýr roztavené. Hotové plátky uchováme v teple. Párátka vyjmeme a maso přesuneme na předehřáté talíře, ozdobíme snítkami petrželky a plátky citronu a ihned podáváme s hořčicí.
Fotky receptu Vepřové plátky s mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!