Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
![2/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové plátky s tatarkou:
800 g vepřové kýty
| 600 g brambor
| 1 mrkev
| 3 sterilované okurky
| 150 g majonézy
| 1 lžíce smetany
| 1 lžíce kečupu
| 1 menší cibule
| dle chuti: kousek celeru a petržele
| dle chuti: mletý barevný pepř, mletý bílý pepř, sůl a kmín
| dle potřeby: olej
| dle potřeby: rajčata a petrželku na ozdobení
Postup přípravy receptu Vepřové plátky s tatarkou:
Mrkev, okurky, celer, petržel najemno nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme. Majonézu promícháme s kečupem a smetanou. Osolíme, opepříme a přidáme zeleninu. Dobře promícháme a necháme chvíli v chladničce.
Z omytých a oloupaných brambor nakrájíme přibližně 2mm silné plátky, které osušíme a posypeme kmínem. Osmažíme na oleji a osolíme.
Kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na vyšší plátky, které lehce naklepeme, posypeme barevným pepřem a osolíme. Na pánvi rozpálíme olej a maso opečeme z každé strany 4 minuty.
Na talíře servírujeme bramborové lupínky s vepřovými plátky, ozdobíme je petrželkou, rajčaty a přelijeme tatarkou.
Fotky receptu Vepřové plátky s tatarkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!