Použité suroviny receptu Vepřové plátky se zeleninou:
2 plátky z vepřové kýty (asi po 300 g)
| 2 lžíce oleje
| dle chuti: sůl
| dle chuti: hrubý pepř
| 150 g zelených fazolek
| 500 g kapusty
| 1 červeno papriku
| 1 lžičku instantního vývaru
| 1–2 lžíce polohrubé mouky
| 1 lžíci smetany
| 3 lžičky másla
Postup přípravy receptu Vepřové plátky se zeleninou:
Maso omyjeme, osušíme a pak 5 minut opékáme v ohnivzdorné pánvi. Ochutíme je solí i hrubým pepřem a v předehřáté troubě (200 °C) pečeme přibližně 20 minut.
V malém množství osolené vody vaříme fazolky zhruba 15 minut. Očištěnou a na širší proužky pokrájenou kapustu vaříme asi 10 minut. Nakonec omyjeme papriku, nakrájíme ji na proužky a dusíme přibližně 5 minut.
Plátky masa vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek podlijeme asi 1/4 litru vody. V trošce studené vody rozmícháme mouku, nalijeme do výpeku, přidáme masox a povaříme. Osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Všechnu zeleninu slijeme a necháme okapat. Zahřejeme jednu lžičku oleje a zeleninu v něm promícháme. Nakrájíme maso a upravíme na talířích se zeleninou i omáčkou. Dobrou přílohou jsou vařené brambory s petrželkou nebo pažitkou.
Fotky receptu Vepřové plátky se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!